MILITÄRTEKNISKA FÖRENINGEN                 STOCKHOLM
 

ORDFÖRANDEN

Staffan Näsström                                                                   2007-02-01

 

Militärtekniska Föreningen

inbjuder till

Studiebesök på

 

Rymdbolaget
  

Tid:           Onsdagen den 21 mars 2007 kl 1500 – 1630.

Plats:        Rymdbolaget, Solna Strandv. 86

Hemsida: www.ssc.se

 

Rymdbolaget är en komplett svensk rymdindustri.  De utvecklar, sänder upp och handhar driften av rymdsystem. 

Vid Rymdbolagets tekniska center i Solna utvecklas satelliter, delsystem och experiment för sondraketer samt flygburna system för havsövervakning. Från anläggningen Esrange utanför Kiruna sänder de upp sondraketer och höghöjdsballonger. Där finns också markstationer för satellitstyrning och satellitdatamottagning.  Vid markstationen i Stockholm Teleport bedrivs verksamhet inom satellitteletjänster. Rymdbolaget har ca 300 anställda. Den totala omsättningen under år 2005 var 422 miljoner kronor.

Vårt studiebesök kommer bl a innehålla en rundvandring, teknik för rymdforskning och något om Christer Fugelsangs rymdfärd.

Resa till Rymdbolaget sker enskilt av var och en. Enklast, för de som åker kollektivt, torde vara att ta tunnelbanan mot Hjulsta och gå av på station Vreten. Därifrån är det drygt 200 m till Rymdbolaget.

 

Välkomna!

Staffan Näsström

Anmälan sker till Lars Tornérhielm, lars.tornerhielm@fhs.mil.se eller på tfn 0736 400 418, senast 2007-03-16. Vänligen ange för- och efternamn, personnummer, företag/myndighet samt telefonnummer och e-postadress.

För ytterligare information: se www.militartekniska.se eller kontakta Lars Tornérhielm.

Ingen avgift för medlemmar, ev medföljande 200:- (= medlemskap i MTF).